Mézeskalács hangulatú müzliszelet kovásszal „tartósítva”

Ne csak decemberben legyen karácsony!

Kovásznevelgetés közben gyakran keletkezik felesleg, ilyenkor nem feltétlenül örülünk, ha ezt ki kell dobni. Viszont a nélkül, hogy újra megetetnénk, sokat nem fog tenni érünk, nem fogja jelentősen megemelni a tésztát, főleg, ha abban sincs túl sok (vagy épp semennyi) sikértartalmú liszt. Ennek ellenére felhasználhatjuk, mert gazdagítja az ízeket, tartósabbá teszi az ételt, és legalább nem pazaroltunk. 

Az egyik ilyen felhasználási mód a müzliszelet. Persze nem muszáj pont ezt a receptet követni, használhatunk más magokat, más gyümölcsöket, márthatjuk csokiba, forgathatjuk cukorgyöngyökbe, vagy ami épp eszünkbe jut. De mindenképp jó ötlet kovásszal készíteni, mert így nem kell aggódni, hogy ránk romlik, megpenészedik. 

A receptért kattints a szövegben a lilával kiemelt linkre!