Kovászos sajtos tallér

Klasszikus, kovásszal. Mert kovásszal minden jobb.

Sokat vacakolok a konyhában azzal, hogy olyasmiket kreáljak, amiket egyébként két fillérért megvehetnék a boltban. A sajtos tallér pl. ilyen. (Jó, megvehetném, ha Magyarországon élnék. Errefelé nem túl ismert dolog. De azért megoldható lenne, ha nagyon akarnám.) 
Na de evett már valaki mostanában bolti sajtos tallért? Fűrészpor leginkább. Amit otthon készítek, abba viszont olyan alapanyagokat teszek, amit én elfogadhatónak ítélek.
Jelen esetben a tallér annyira jól sikerült - majd lett még kicsit jobb némi finomítgatás után -, hogy már bottal sem piszkálnék meg boltit. Plusz előnye, hogy készíthetjük teljes kiőrlésű lisztből anékül, hogy ez bárkinek feltűnne, így egy kis finomsággal a legmakacsabb gyerekbe - férjbe... - is belediktálhatunk némi plusz rostot és egyéb földi jót nyafogás és panasz nélkül.

 

A receptért kattints a szövegben a lilával kiemelt linkre!