A blog elköltözik!
Szép volt, jó volt, de egyszer minden véget ér. Ezúttal az itt lakásunk. A blog hamarosan új címre költözik, a bolondbiztos kovászos kenyér és pizza már ott fog megjelenni.
IDE kattintva elérhetitek az új címet.
A Facebook oldal címe nem változik.
A jelenlegi oldal egy rövid ideig még üzemel, de hamarosan bezárja kapuit. Természetesen az összes régi bejegyzés megtalálható az új címen is.
Ezt a szép kis kenyeret én most csak így itt hagyom
Csudiszép kis apróság bújt elő a sütőmből az imént. Akit érdekel, hogy s mint esett ez az eset, nézzen vissza néhány napon belül. (De akit elképesztően ropogós, papírvékony tésztájú pizza érdekel, az is...)
Borsó, bab, krumpli, lencse, minden jöhet
A főzelék az egyik legjobb dolog, ami a konyhában létrejöhet. Ezt gyerekként nem mindig ismerjük fel, főleg, ha szerencsétlenségünkre jobbára a menzán találkoztunk ezekkel, de később sokunknak felnyílik a szeme.
Nekem biztosan, nagyon szeretem a főzelékeket. Mert hát először is nagyon finomak. E mellett olcsók, legtöbbjük gyorsan és/vagy nagyon kevés munkával elkészül, még egy hosszú nap végén is belefér egyet gyorsan összedobni. Remekül lehet őket fagyasztani, jól elkészítve kimondottan diétásak és egészségesek. Tele vannak rosttal, vitaminnal, ellenben kalóriával sokkal kevésbé. Mi mást kívánhatnánk még?
Itt van peldául ez a mennyei sárgaborsó-főzelék, vöröslencsével sűrítve, ízesítve. Roppant krémes, selymes, pillanatok alatt kész van, nagyon finom.
De egy klasszikus borsófőzeléket is meg lehet kicsit csavarni, én pédául zabbal szeretem a legjobban, ad neki egy kis extra ízt. A teljes kiőrlésű tönkölyt pedig abszolút Jolly Jokernek tartom, még soha senki nem szúrta ki, ha azzal készült a rántás, sűrítés, bármibe el lehet rejteni.
A babfőzelékkel sem kell feltétlenül sokat vacakoli, hogy finom legyen, csak annyiban előre kell tervezni, hogy a beáztatást intézzük el előző este.
A főzelékek királynője pedig számomra a sólet. Szigorúan római tálban!
Természetesen van még számtalan finomság ezen a palettán, amik most nem kerültek említésre, paradicsomos káposzta, kelkáposzta, krumpli, lencse... Nos, ami késik, nem múlik. Vagy úgy is mondhatnám: folyt. köv.
A receptekért kattints a szövegben a lilával kiemelt linkekre!
Könnyű és gyors
A receptért kattints a szövegben a lilával kiemelt linkre!
Mennyei íz és illat
A receptért kattints a szövegben a lilával kiemelt linkre!
Először, de nem utoljára