Szépséges bagelek
Talán nem annyira, mint Amerikában, de itt Angliában is igen nagy becsülete van a bageleknek. Valahol érthető is a dolog, finomak ezek a kis bucik, és végtelenképpen variálhatók édesen és sósan is. Viszont ugyanaz a gondom velük, mint kb. bármilyen pékáruval: nem bízom benne, hogy mit is tesznek bele. Amikor egy efféle egyszerű péksüti összetevőlistája hosszabb, mint a Háború és béke, az valahogy nem szimpatikus...
Szóval megpróbálkoztam ezzel is otthon, persze kovásszal, teljes kiőrlésű liszttel. A
végeredmény: elsöprő győzelem. Gyönyörűek lettek kívül-belül, és nagyon finomak, laktatóak is.
Valahogy így néz ki a készítésük a gyakorlatban. Időigényes, de kicsit sem bonyolult művelet.
Ha nincs ilyen hasznos kis kúpunk (én az ostyasütő géphez kaptam, fagyitölcsérformázó lenne a hivatalos foglalkozása), készíthetünk egyet papírtörlő gurigájából, majd bevonhatjuk alufóliával, vagy egyszerűen kiszúrhatjuk a gombócokat egy fakanállal, és széthúzogathatjuk a lyukat az ujjainkkal.
A receptért kattints a szövegben a lilával kiemelt linkre!
Megosztás a facebookon